Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Merhaba Sevgili Dostlarım! Gitara Başlamaya Karar Verdim. Fakat Bu Konuda Siz Seçkin Ve Bilgili Arkadaşlarıma İhtiyacım Var. Birkaç Sorum Olacak.
Merhaba ben akormerkezi.com a yeni üye oldum. Ve gitara başlamak istiyorum. Sizlere sorularımı sıralayım: 1-) Ben genellikle metalciyim ve sorumda bununla alakalı metal müzik çalmam için illaki elektro gitar almak zorundamıyım, klasik gitarla da metal çalabilir miyim? 2-) Gitarı daha öğrenmedim, öğrenmek için kursa gitmem gerekir mi, internetten öğrenebilir miyim? 3-) Bana önerilerinize göre (ÖR: Klasik gitar al, markası da ...... olsun) gibi önerdiğiniz gitar türüne güzel ve bütçeye uygun marka modelleri önerir misiniz? 4-) Bütçem biraz kısıtlı aileme haber vermediğim için kendi envanterimden ödeyeceğim bütçem maksimum 50 € veya 120-140 TL. Bana hem bütçeme uygun hem de çalabileceğim güzel ve kaliteli bir model önerir misiniz? Sizlere şimdiden çok teşekkür ediyorum. Gitarımı alıp öğrenmeyi iple çekiyorum. Saygılarımla Ahmet Üstün.
3.02.2014 01:26:33, 1131 okunma, 10 cevap, ahmetustunn yazdı
10.
merhaba arkadaşlar. benimde size bir sorum olacak. Akustik gitar ve elektro gitar arasında seçim yapamıyorum. Genelde soft rock tarzı yabancı müzikleri dinlediğimden o tarzı çalmak istiyorum. Akustik gitar bazen cılız kalıyor, elektro gitar ise bazen fazla geliyor. Elektro gitarın daha yumuşak ses çalabilen türleri hangisi? Sizce hangi enstrumanı seçmeliyim? Yardımcı olabilirseniz gerçekten sevinirim.

http://www.youtube.com/watch?v=_CDW37w5dHU


enginex | 5 Şubat 2014 Çarşamba 16:29
9.
çok efendice yazmışsın takım elbiseleri geçirdim şuan öyle cevap yazıyorum . kardeşim tarzının ne olduğu önemli değil . ama şunu söylemeliyim ki müzik kulağın yoksa gitara filan başlama . en gıcık olduğum insan tipidir bunlar kusuruma bakma ama bok gibi sesiyle çıkar 1 ritim 4 akorla akdeniz akşamları çalarlar . böyle yapacaksan başlamadan bırak müziğe daha çok katkın olur .


A3rman | 4 Şubat 2014 Salı 23:41
8.
Kardeşim eğer elektrogitar için bütçeyi ayırıp alabilirsen ki manyetikleri sağlam olsun ve bilen biriyle seçmeye git mutlaka gitar bütçeni en az 170 e yükseltmelisin,amfi ve pedal konusunda ise ikisi 80 tl'ye ayarlarım kardeşim sana istersen birşeyler


antuhari | 4 Şubat 2014 Salı 21:29
7.
bence başlama ciddiyim boşver bateriye başla piyasada iyi baterist eksikliği var durmadan çalış. bi tanede 2. el akustik al ucuza kapat kendi kendine gitar öğren ordanda


gtr77 | 4 Şubat 2014 Salı 18:45
6.
120 140 liraya elektro gitar bulmak bile zor be kardeşim ki bulduğununda manyetiği iyi değildir. İlk önce şu videoyu bir izle http://www.youtube.com/watch?v=A6mP0lw7caA elektro gitarın bir olayını anla sonra yazın çalış arkadaşların dediği gibi bütçeni artır o zaman sana gitar ve amfi önerebilirim. Metal müzik için sağlam ekipmanlar gerek yoksa insanı tatmin etmiyor bir zaman sonra elinden atasın gelir hevesin kaçar. Bence 1 2 ay kurs al sonrasını zaten kaparsın araştırarak çünkü ilk kaptığındaki tarzın gitar hayatında hep seninle olucak doğru parmak egzersizleri ve teknikler önemli :)


Çağrı Uzun | 4 Şubat 2014 Salı 17:47
5.
Öncelikle şu yargı çok yanlıştır; "gitara klasikle başlanır."
Eğer metal çalacaksan doğal olarak elektro gitara ihtiyaç duyarsın,çünkü klasik gitar adı üstünde klasik müzik içindir.Klasik gitarla metal çalmak teoride mümkün ama hiçbir zaman elektro tadı vermez.

Gitarı öğrenmek için illa kursa gitmene gerek yok.Selim Işık adlı bir hoca var,onla başla.Bir de kitabı çıktı "Elektro Gitar Metodu" adı altında.Almanı tavsiye ederim.

Metal çalacaksan elektro gitar al,ama buna kendin araştırarak,müzik markette deneyerek öğren.Böylece gitar hakkında da ağaç özellikleri olsun,manyetik olsun bilgi sahibi olacaksın.

4-Maalesef 120-140 TL'ye gitar-amfi kombinasyonu yapman mümkün değil.En az 500-600 TL ayırman lazım.Bu para ancak klasiğe yeter.Bence yaz tatilini bir yerde çalışarak geçirip,bütçeni 700-800'e çek.Yoksa bu parayla ne yazık ki alamazsın.


olivercromwell | 3 Şubat 2014 Pazartesi 15:22
4.
mp3 çalar al şimdilik onla idare et.


Eren_CAN | 3 Şubat 2014 Pazartesi 08:13
3.
Hacı ekledim seni ordan konuşalım reklama gerek yok :)


asikartal66 | 3 Şubat 2014 Pazartesi 02:23
2.
Önemli değil kardeşim. Ben şuan Tekirdağ'da oturuyorum.


ahmetustunn | 3 Şubat 2014 Pazartesi 01:40
1.
Kardeşim k.bakma geç yazdım şimdi sen nerde oturuyosun..


asikartal66 | 3 Şubat 2014 Pazartesi 01:37

Anket
PilliBebekCi soruyor:
Türkçe Rap severmisiniz? Severseniz kimler?










Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.