Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Jimi Hendrix
burda çoğu kişi metalci modunda ama bu yüce adamı kimsenin yazmamasına şaşırdım wallahi. kanımca gitarda yeni bir boyut açmış , kimsenin aklına gelmeyecek melodiler kullanmış bu adam hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?
29.10.2006 14:51:02, 1478 okunma, 15 cevap, seta soujiro yazdı
15.
abi adamın adı üstünde JİMİ HENDRİX yani bu adamı forumda tartışmaya bile gerek yok jimi'Ye kötü diyen olmaz zaten herkes iyi düşünür.


e.akin | 1 Aralık 2013 Pazar 12:06
14.
Benim için gitara başlama sebebi, büyük üstat, efsane ve bende dahil olmak üzere pek çok kişinin idolü olan gitarist. Her şarkısı ayrı bir güzel


rock_in_life | 30 Kasım 2013 Cumartesi 20:36
13.
kesinlikle haklısın


sonsuzarockk | 29 Kasım 2013 Cuma 10:30
12.
adam ilah gibi bişey ( gitarda ) öleli 50 seneye yakın olsada ben hala dinliyorum açıkcası


sonsuzarockk | 29 Kasım 2013 Cuma 10:30
11.
Baba adam. Hendrix ne metalci,ne bluesci,nede rockcu.Kendi deyimiyle "Earth" muzigi yapardi.Solak olmasina ragmen sag gitar calardi ve bunu ses ve ton dugmelerine kolay ulasabiliyorum diye oyle birakirdi.Ses ve tonunun bir sirri da buydu tabi cunku pickuplar tersden aliyordu.Demek oyle dedim bende,has bir fender gitara onun kullandigi pickuplardan takip,kendimi jimi hendrix sandim. Caldim da caldim Little Wing,o ses cikmadi,20 senedir caliyorum o sarkiyi ama o tona ulasamadim hala.Ve halen gunluk bir pismanlik duyuyorum onun gibi calamadigim icin,benim icin gitari mahv eden adam o.Caldigim her sarkida ulasamiyorum onun ritmine, havasina.Bu benim kabiliyetimden dolayi degil ama onun o rahat calis stili,icinden gelerek calmasi.Bazen aklimdaki sesleri gitara vuramiyorum dedigi zamanda anliyorum ki ben ,beni bosver, kimse onun kadar ruhlu muzik calamadi daha bugune kadar.Gitarli muzigi yeniden icat eden adam o..


MuratEvren | 29 Kasım 2013 Cuma 00:45
10.
Konu başlığını gördüğümde müthiş bir yorum seli ve ilgi beklemiştim ama sadece 9 cevap gelmiş olduğunu görmek beni üzdü. Gitarın babası ve müziğin ilahı da zamana ve popüler müziğe kurban gitti. Ajdar diye bir konu başlığı açıldığında daha çok yorum geleceğini bilmek de can yakan bir gerçek.


  • Dosya Ekleri 1: images-43(1).jpeg (7 KB)
  • spellgoth | 11 Ağustos 2013 Pazar 16:30
    9.
    Hakkında çok şey yazarım forumdan atarlar (: O yüzden kısa tutayım . Benim gitar ilahımdır . Sert tavrımdır diyebilirim . O adamı dinlerken tüyleriniz diken diken oluosa . O Strat ı öttürken sizde onunla beraber hayalinizdeki gitarı öttürosanız . Bir daha Jimi yi bırakamazsınız . Sigara gibidir . Herşeyiyle mükemmledir . Hayat bakışından tutun gitar çalısına kadar . O zamanlarda belki yeteri kadar ilgi görmüodu . Ama gitarın TANRISI dır . Onun üstüne adam gelmedi . Voodoo Child . Crosstown Traffic . Purple Haze . Little Wing . Harika şarkılardır . ha bide freedom var .

    Bir tek üzüldüğüm nokta var . Kusmuğuyla ölmesi . Üstüne kimse gelmeyecek .



    stevie ray | 2 Mart 2010 Salı 18:47
    8.
    Bu adam gitara yeni bir bakış açısı getirmiştir.Metalle bi alakası yoktur.Ancak bugün metalde kullandığımız rifflerin benzerlerini o dönemde bulmuştur bu abimiz.Blues da çalar ama jimiye tam bir bluescu da denemez.Çünkü blues gamlarına sadık kalmamıştır.Bir çok sanatçının idolüdür(satriani).Eğer genç yaşta ölmeseydi gitar nasıl olurdu kim bilir ? :)


    OscarZ | 7 Kasım 2009 Cumartesi 18:34
    7.
    bu adam dişleriyle elektro gitar çalardı youtube dan bakma imkanız varsa bakın çoğumuzdan da dişleriyle daha iyi çalıyor hani :)


    f3elings | 4 Temmuz 2009 Cumartesi 15:48
    6.
    vay be.. blues un babalarından birine metalci demişler.. pscyhodelic diyen bile var. hadi o yine kabul edilebilir. adamın kendisi "psycho" sonuçta. alnını çizip bandanasının altına LSD koyup sahneye çıkan psikopat bi amcam yani.. yazık genç öldü ama kısa süreli müzik hayatında birbirinden güzel şarkılara düzenlemelere el atmış muhteşem bi insan. blues i beyazlara sevdirmeyi başarmış insanlardan biridir aynı zamanda..


    the_perfect_man | 10 Mart 2009 Salı 18:28
    5.
    Hendrix' in zamanında tam olarak metal yoktu ne yazıkki


    pena | 10 Kasım 2006 Cuma 23:44
    4.
    metal nerden çıktı yaw:D


    seta soujiro | 10 Kasım 2006 Cuma 19:04
    3.
    Abi led zappelinden önce vardı Hendrix :D Ayrıca solak gitarı olmadığından gitarı ters çevirip çalması da saygı duyulacak bi durum. Ama şu vardır; Hendrix in metalle alakası yok.


    Motorbreath_345 | 5 Kasım 2006 Pazar 11:59
    2.
    abi eric claptonu bilmem ama. led zeppelin hendrixtyen sonra ünlü odlu die biliorum. bencede emin olmamalısın:D


    seta soujiro | 30 Ekim 2006 Pazartesi 21:02
    1.
    Kesinlikle bir ilah.Süper bir gitarist.The Jimi Hendrix Experience grubuyla Psyhedelic Rock'ın en büyüklerinden oldular.Garip bi kişilik tabi,diliyle çalması gitarını sahnede yakamsı,parçalaması da bunun göstergelerinden :D Çok erken öldü bencedah auzun yaşasaydı çko büyük şeyler başarabilirdi.Bu arada gitara Jimmy Page,Eric Clapton gibi gitaristlerin etkileriyle başlamış.Solak gitarı almaya parası olmadığı için gitarın telerini ters takarak çalıyormuş ilk başta.Led Zeppelin'in plaklarını alıp kendi kendine çalabiliyormuş ki bu da yeteneğinin göstergesi.28 yaşında alkol komasından kusmuğa ile boğualrak öldü diye duydum am adoğruluğundan emin değilim :P


    Megadeth_53 | 29 Ekim 2006 Pazar 18:45

    Anket
    vaK thE Rock soruyor:
    Hangi Bass Gitar Daha İyidir







    Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
    Yeni Anket | Anketler



    AkorMerkezi.com © 2024
    Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

    GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,19 saniye.