Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Solo Calmayi ögrenmek
merhaba arkadaslar ..

ben yaklasik 1 senedir gitar caliyorum .. kendi kendime ögrendim, internet sagolsun video bakarak, arastirarak, cok calisstim desem yanlis olmaz heralde :) .. yani günde bi kac saat gitar da pratik yapiyorum ..

ilk ritim calmaya basladim ve sonra biraz arpej derken, simdide solo atmayi ögrenmek istiyorum, cünkü bu bölümde cok ama cok zayifim, yani hic beceremiyom.

Sizden istegim, en dogrusu nasil baslasam, hangi pratikler önerirsiniz .. nota bilmiyorum kullaktan ve akor la ile caliyorum .. bi kac örnek verseniz sevinirim

cevablar icin simdiden tskler :=)

24.01.2012 16:04:28, 3014 okunma, 3 cevap, Leventabi yazdı
3.
sen bir metod edin mesela cenk özsun un yeni başlayanlar için bir metodu vardı benim ilk göz ağrım onunla notaları öğrenebilirsin gitarda solo öğrenmenin tek yolu budur metod edinecen


orkun44 | 24 Ocak 2012 Salı 19:49
2.
do majör ve laminör gamlarını öğren kulagın varsa gerisi gelir.


yahox | 24 Ocak 2012 Salı 17:36
1.
Kardeşim tab ne demek umarım biliyosundur. Bunu bildiğini varsayarak yardımcı olmaya çalışıyorum hemen. Solo yaparken sag elinin İ ve M parmakları yani işaret ve orta parmağını kullanıcaksın. Basit bir egzersiz var. Gitarının en alt telinde 5. perdeden başlayarak sırayla 1 2 3 4 diye git gel ama bunu yaparken işaret ve orta parmağını sırayla hareket ettir. Yani bir işaret parmağım bir orta parmağın. Sırayla. Sadece bir tanesiyle yapma. Çünkü gitar öyle bir şey ki nasıl alışırsan öyle devam eder. Bu egzersizi kendin istedğin gibi geliştirebilirsin. Biraz zaman sonra şarkı çalmaya baslamanı tavsiye ederim ufak ufak basit parçalar. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.


Rodrigoo | 24 Ocak 2012 Salı 16:34

Anket
Burakesimoglu soruyor:
Sizce Bullet For My Valantine Nasıl Bir Grup?











Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,16 saniye.