Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Elektro Klasik Mi Elektro Akustik Mi
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bu iki gitar türü arasında kaldım bütçem 400-450 arası bir şey şu anda sahneye falan çıkmıyorum ama ileride olabilir. Mantığım elektro klasik jumbo kasalardan yana fakat akustik gitar da hep ilgimi çekmiştir sizce hangisi? Bi de o türden 400-450 tl arası alınabilecek gitar da önerirseniz sevinirim
4.04.2013 13:00:06, 1786 okunma, 5 cevap, 3ayaklıkovboy yazdı
5.
Güzel gitar pişman olmassın hele telleri D'Addario telleri taktıkdan sonra artık çıldırırsın :)


CortXco | 4 Nisan 2013 Perşembe 19:13
4.


sen o gitarı kullandın mı? çıplak seste nasıl?


3ayaklıkovboy | 4 Nisan 2013 Perşembe 16:18
3.
Arkadaş doğru söylüyor Akustik gitar ile Klasik gitar arasında çok fark var ama iyi bir gitar istiyor isen Laguna WG30CE öneririm sana.


CortXco | 4 Nisan 2013 Perşembe 15:22
2.
He unutmadan ! sana tavsiyem hangi gitarı alıyorsan al önce şuna dikkat et :

- Gitarın tek tek nota basarak bütün klavyesini gezdiğinde ve tellerine sert vurduğunda cızırtı falan yapıyor mu
- Ve gitarın klavyesi 5-6 dk full bareli şarkı çaldığında seni yoruyor mu.
- Sesinden ziyade bu 2 şey daha önemlidir. Bu iki şeyin iyi olduğundan emin ol sonra ses özelliklerine bak. Gitardan çıkan güzel ses seni yanıltmasın; bu konuda tecrübe edinerek samimiyetimle bunu sana söylüyorum. tekrar kolay gelsin


m_turkmen_78 | 4 Nisan 2013 Perşembe 14:26
1.
Dostum akustikle elektro bi kere çok farklı keselere koyulması gereken gitarlar bunu biliyorsun. Sen eğer klasik çalıyorsan şu an ve daha önce hiç akustik çalmamışsan ve de klasik gitarda 1 yıllık bir deneyimi geçirmediysen şunlara dikkat etmeni tavsiye ederim:
- Akustik gitar çalımı en zor gitardır çünkü üzerindeki çelik teller hem elektro gitar hem de klasik gitar tellerinden daha serttir. İlk defa akustik çalacak olanlarda sürekli parmakta kesikler yapabilir ve acıtabilir yani belli bir alışma süresi ister.
- Ses olarak klasikle akustiğin ton mimarisi tamamen farklıdır. Bu senin müzik zevkine kalmış.
- Sap olarak akustiğin zorlaştıran tarafı sapının klasik ve elektro gitarlara göre daha yorucu olmasıdır. Klasik gitardakinden en az 3 kat daha seni yoracaktır; özellikle de bare basarken.
- Solo atmak da klasik gitara göre çok daha zordur. Özellikle de süslemelerle uğraşıyorsan. Çünlü teller gerçekten klasik gitarın en az 2 katı daha serttir.
- Bana sorarsan da ben 6 ay klasik çalıp 6 aydır akustik çalan biri olarak ben bile hergün bu gitarı elimden düşürmeme rağmen parmaklarımın nasırlarının soyulmasından kurtulamıyorum ve klasiğimi sattığıma bazen piiman oluyorum. Ama ses olarak sorarsan akustiğe diyecek hiçbir şey yok gerçekten çok hoş o çelik tellerin sesini duymak. Ama eğer arkadaş ortamında falan sürekli çalıyorsan sana klasik almanı tavsiye ederim çünkü akustiğin klavyesi seni çabuk yoracaktır. Ve ben bir üniversite öğrencisi olarak bir an önce mezun olsam da şu cort cec 5 ya da cort 7 ayarında bir elektro klasiğe sahip olsam diye hayal kuruyorum şu an :) Umarım biraz fikir sahibi olmuşssundur ve yararım dokunmuştur. Biraz daha araştır ve ne istediğine karar ver önce bence. Çünklü akustikle klasik gerek rahatlık gerekse ses açısından çok farklı gitarlar. Kolay gelsin


m_turkmen_78 | 4 Nisan 2013 Perşembe 14:23

Anket
IvanLuis55 soruyor:
Hangi Müzik Aletinin Görüntüsünü Seviyorsunuz?













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,19 saniye.